Le Philosophe

Activiteiten


TABLE D'HOTE


 

Wij koken vaak een vers 3-gangenmenu voor onze gasten. Wij hebben beide jarenlang een opleiding aan de kokschool Spermalie in Brugge genoten. Waar mogelijk proberen we zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale ingrediënten. Af en toe staat er ook eens BBQ of een kaasplank met bijhorende wijnen op het menu.

 

Table d'hote wordt 5 van de 7 avonden aangeboden als er een minimale bezetting van 6 personen is.

 

Nu reserveren

WANDELEN


 

Er zijn veel bewijzerde wandelingen in de directe omgeving van onze B&B. We geven u graag meer uitleg over de verschillende mogelijkheden.

 

Iets verder van huis, kunt u de spectaculaire Vercors ontdekken of op zeer warme dagen afkoeling zoeken in het centraal massief.

 

 

 

Onze locatie

FIETSEN


 

Jaarlijks vindt in St. Felicien de grootste amateurkoers ter wereld plaats, l'Ardèchoise. Dit event in juni is een aanrader voor elke fietsfanaat. Als u het niet haalt in Juni, is er een permanente bewijzering die u in staat stelt om de hele zomer door de verschillende parcours te fietsen. Fietsen, zelf e-bikes, kan u op verschillende plaatsen huren.

 

Verder zijn alle wegen in de nabije omgeving uitermate geschikt om te fietsen, nl. mooi geasfalteerd en niet druk. Hou er wel rekening mee dat er een aanzienlijk hoogteverschil kan zijn. De voie verte of Via Rhona langs de Rhône rivier biedt hier een alternatief voor.

 

Meer info op viarhona.com

WILD WATER


 

Op een 40-tal minuten rijden vindt u "Espace Eaux Vives", dit kunstmatig aangelegd stuk van de Rhône laat u toe om uw rafting skills te testen in een veilige omgeving. Dankzij een ingenieus systeem hoeft u de boot niet uit om een 2de poging te wagen.

 

Meer info op hun website.

Vélorail & stoomtrein


 

Op een 20-tal minuten rijden onze B&B vindt u "Le Mastrou", een oude stoomtrein die nog steeds dagelijks rijdt en een fantastisch zicht geeft op de kloof van de rivier "le doux". Bovendien kan je op dezelfde sporen ook met een vélorail het parcours iets actiever beleven.

 

Meer info vindt u via www.trainardeche.fr

Zwemmen in meren en rivieren


 

In de nabije omgeving van onze B&B kan u in verschillende rivieren zwemmen. Iets verder, op 35-40 minuten rijden vindt u verschillende meren waar u in een veilige zone kan zwemmen. 

 

Meer info vindt u op onderstaande links:

Lac-de-devesset

Lac D'issarles

Espace Aquatique Linae

Accrobranche


 

Op een twintigtal minuten van Le Philosophe kan u in de bomen gaan wandelen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor beginners en vergevorderde accrobaten. Beleef het bos op een unieke manier.

 

Meer info vindt u op onderstaande link:

les-acrobois.fr

Faciliteiten


Terrassen, buitensalon en afzonderlijke keuken & living.


 

Om ervoor te zorgen dat iedereen rust vindt en kan voorzien in zijn eigen lunch is er afzonderlijke keuken beschikbaar voor onze gasten. Verder zijn er verschillende terrassen en een buitensalon om te kunnen genieten van het aangename klimaat in deze streek.

Kamers

Bij Le Philosophe vind je zowel familiekamers als tweepersoonskamers. Elk kamer beschikt over een privé badkamer en toilet. Dankzij de landelijke ligging is het muisstil in de kamers. Daarnaast is er een gemeenschappelijke keuken waar 's middags een lunch kan gemaakt worden. 

Parking


 

Er is privéparking voorzien voor alle gasten. Deze plaatsen zijn overgroeid door platanen waardoor de auto's altijd in de schaduw staan. Bovendien is er een grote schuur voorzien waarin onze gasten hun fiets of moto veilig achter slot en grendel kunnen opbergen

Binnentuin


 

In onze privé binnentuin vindt u een gezellig terras waar u heerlijk kunt afkoelen. In de nabije omgeving zijn ook verschillende riviertjes met mogelijkheden tot zwemmen. We vertellen je graag meer over de beste locaties.

Bij Le Philosophe vind je zowel familiekamers als tweepersoonskamers. Elk kamer beschikt over een privé badkamer en toilet. Dankzij de landelijke ligging is het muisstil in de kamers. Daarnaast is er een gemeenschappelijke keuken waar 's middags een lunch kan gemaakt worden. 

Copyright @Niek Van Overberghe - All Rights Reserved


Le Philosophe

B&B

Gelegen in de groene Ardèche, op slechts 25 minuten van de "Autoroute du Soleil" verwelkomen Frankie & Carine u graag.

CONTACTEER ONSLe Philosophe, Deyras 07410, Frankrijk


info@lephilosophe.be


(+32) 473 73 65 02

BetalingsmogelijkhedenOverschrijving of cash